گرادینت یا محو شدگی رنگ ها در تلویزیون
gradient چیست ؟!

تصویر فوق ظاهر گرادینت را روی صفحه نمایش دو تلویزیون مختلف نشان می دهد؛ به این معنی که تلویزیون چگونه می تواند به خوبی تفاوت های جزئی در رنگ ها را نشان دهد. توجه داشته باشید از آنجا که ظاهر این تصاویر به دلایلی اعم از قابلیت های رنگی نمایشگر، صفحه نمایش، مرورگر و حتی نوع فایل استفاده شده برای ذخیره تصویر محدود شده اند، ممکن است نواری که حاصل از ناهمواری گرادینت به وجود آمده اند از نظر شما زیاد قابل تشخیص نباشد. با توجه به تصویر بالا شما می توانید در مدل سونی X8500، نمایش گرادینت خوب (در سمت چپ) را با تولید گرادینت نه چندان جالب(در سمت راست) مدل ال جی UH8500 مقایسه کنید. اگر به دقت بنگرید حتماً متوجه این موضوع می شوید که نواربندی های بیشتری حاصل از ناهمواری را در تصویر سمت راست (به ویژه در شیب های رنگ سبز) مشهود است.
به منظور ارزیابی تولید گرادینت، با پیروی از تنظیمات دوربین F4.0 ،ISO-200 و 1.15 ثانیه شاتر، در یک اتاق تاریک نسبت به عکس برداری اقدام می شود؛ فایل تصویری خروجی باید به صورت “tiff”باشد چون بیشتر فرمت های تصویری معمولی (JPG ، PNG و…) از رنگ 10 بیتی پشتیبانی نمی کنند و یا به خوبی از آن ها پشتیبانی نمی شود. برای ارسال تصویر نیز از از طریق کابل HDMI و به وسیله کامپیوتر تست خود را با خروجی سیگنال از طریق یک کارت گرافیک حرفه ای NIVIDIA QUADRO به تلویزیون متصل می کنیم.
پس از تعیین بالاترین عمق رنگ ممکن برای تلویزیون (مطابق تصویر زیر) ما از صفحه نمایش تلویزیون عکسی گرفته ایم در حالی که تصویر تست گرادینت، ما در آن به عمق رنگ اشاره دارد.
دو مورد در دامنه های رنگی اتفاق می افتد:
- رنگ هایی که کاملاً شبیه به هم هستند کاملاً متفاوت به نظر می رسند.
- رنگ های بسیار مشابهی که قرار است به صورت منحصر به فرد تولید شوند، در یک گروه قرار می گیرند و به همان شکل ظاهر می شوند.
این ترکیب منجر به ایجاد نوار یا گروه هایی از رنگ روی صفحه روی صفحه می شود که در کنار هم دسته بندی می شوند. پردازش تصویر در دستگاه های مختلف می تواند در نهایت به ایجاد ترکیب های رنگی مشابه و در یک دسته بیانجامد. بنابراین اگر باندهای زیادی را در یک طیف رنگی مشاهده کنید، این به معنای یکی از سه مورد است:
1- پردازش تصویر در تلویزیون منجر به ایجاد طیف رنگی می شود.
2- عمق بیت صفحه نمایش به اندازه کافی زیاد نیست که بتواند دستورالعمل های دقیق سیگنال با عمق زیاد را دنبال کند.
3- سیگنال های ارسالی پهنای باند کافی برای انتقال حجم زیادی از اطلاعات را ندارند تا بسیاری از رنگ های مشابه را از هم متمایز کند.
طیف گسترده ی از رنگ : این شاخص به تلویزیون اجازه می دهد تا طیف رنگی وسیع تری از حد متوسط را نشان دهد. این یکی دیگر از اجزای مهم HDR است و که باید با این نوع رسانه فعال می شود. این تنظیم مستقل از عمق بیت کار می کند ، اما فعال کردن WCG می تواند منجر به شیب ضعیفی شود. بیشتر بدانید…
اوج روشنایی : باعث برجسته شدن تصاویر روشن در تصویر می شود. این یکی دیگر از اجزای مهم HDR است و باید با این نوع رسانه فعال شود. غالباً همراه با تیرگی محلی است، بنابراین ممکن است گاهی اوقات نور را به قسمتهای تیره وارد کند. اگر می خواهید اطلاعات بیشتری در مورد اوج روشنایی بدانید در اینجا کلیک کنید.
نظرات بسته شده است.