همه آنچه که باید در مورد Auto Low Latency Mode بدانید
قابلیتی که همه گیمرها باید در مورد آن بدانند

Auto Low Latency Mode چیست ؟
قابلیت Auto Low Latency Mode یا به زبان ساده تر حالت تأخیر خودکار پایین، که گاهی جهت خلاصه نویسی به صورت ALLM نیز نوشته می شود قابلیتی است که باعث می شود تا زمان بین پردازش اطلاعات و نمایش آن روی صفحه کاهش یابد؛ از طرفی این قابلیت می تواند در هنگام روشن شدن و یا اتصال کنسول بازی به تلویزیون تنظیمات مربوطه مثل حالت بازی را به صورت خودکار فعال کند.
حالت تأخیر خودکار
با عرضه شدن PS5 و Xbox Series X قابلیت هایی همچون HDMI2.1 بسیار مورد توجه کاربران قرار گرفت؛ از طرفی کیفیت تصویر 4K با سرعت رفرش 120 هرتز و VRR نیز که هر دو جزو ویژگی های پیشرفته در تلویزیون ها محسوب می شوند از این قائده مستثنی نبودند. در مقابل Auto Low Latency Mode اگر چه تأثیر زیادی در ارتقای تجربه بازی های آفلاین ندارد اما می تواند به مراتب تماشای تلویزیون و فیلم را برای شما لذت بخش تر کند.
امروزه جهت افزایش کیفیت تصویر و بهبود عملکرد تلویزیون، فناوری های مختلفی در آنها تعبیه می شود که پردازش همه آنها با هم زمان بر است البته منظور ما در حد میلی ثانیه می باشد؛ شاید این نکته هم قابل ذکر باشد که پیدایش تأخیر در ورودی یا لگ نیز از همین جا آغاز می شود. یکی از دلایل افزودن حالت “GAME” به تلویزیون ها نیز کاهش زمان پردازش اطلاعات و تأخیر در ورودی با کاهش قسمت های درگیر در نمایش تصویر می باشد که در سال 2020 نیز رده بالاهای سامسونگ و ال جی زمانی در گستره 11 تا 14 میلی ثانیه را برای محصولات خود ارائه کرده بودند.
مزایای Auto Low Latency Mode
به طور معمول شما برای بازی کردن باید حالت تصویر را روی “GAME” گذاشته تا بهترین عملکرد تلویزیون در بازی ها به نمایش گذاشته شود و پس از پایان نیز دوباره حالت تصویر را روی سایر موارد مثل “MOVIE” تنظیم کنید تا تصاویر فیلم و ویدیو ها از کیفیت تصویر خوبی برخوردار باشند. ALLM به طور خودکار این کار را برای شما انجام می دهد. البته این کار به صورت هوشمند صورت می گیرد مثلاً اگر شما به وسیله کنسول خود نسبت به تماشای فیلم یا ویدیو بپردازید دوباره حالت “MOVIE” شما فعال می شود.
کدام کنسول ها از ALLM پشتیبانی می کنند؟
آخرین نسل کنسول های بازی یعنی Xbox Series X و PS5 از قابلیت Auto Low Latency Mode پشتیبانی می کنند؛ این در حالی است که Xbox One X و Xbox One S نیز جزو این دسته از کنسول ها هستند اما نسخه عادی و پرو پلی استیشن 4 فاقد این قابلیت هستند. البته اگر به دنبال بهترین مدل های تلویزیون جهت بازی با کنسول های جدید هستید توصیه می کنم حتماً به مطلب”بهترین تلویزیون برای PS5 و Xbox Series X” سری بزنید.
فعال سازی Auto Low Latency Mode ایکس باکس
فعال سازی Auto Low Latency Mode برای ایکس باکس کار بسیار آسانی بوده فقط کافیست وارد قسمت تنظیمات ویدیو شده و یک گزینه را فعال کنید که در زیر به صورت واضح تر به آن پرداخته ایم:
- وارد قسمت Settings ایکس باکس خود شوید
- گزینه Display & sound را انتخاب کنید
- وارد بخش Video output شوید و Video modes را برگزینید.
- تیک Allow auto low-latency mode را بزنید.
چه تلویزیون های از ALLM پشتیبانی می کنند ؟
خوشبختانه با رونمایی از این فناوری بیشتر برندها شروع به گنجاندن این قابلیت در تلویزیون های خود نمودند که ال جی و سامسونگ جزو پیشتازان این زمینه محسوب می شوند که توانستند به نوعی با ترکیب VRR و ALLM بهترین تلویزیون های گیمینگ را روانه بازارهای جهانی کنند. به گفته منبع ما تلویزیون های میان رده ال جی در سال 2019 چه OLED و چه LED ها از Auto Low Latency Mode پشتیبانی می کنند. اما سامسونگ این همگام سازی را از سال 2018 برای مدل های بالاتر از NU8000 استارت زد به طوری که حالا بیشتر تلویزیون های 2019 و 2020 دارای حالت تأخیر خودکار پایین هستند.
برندهای دیگر همچون فیلیپس و پاناسونیک نیز از سال 2019 شروع به گنجاندن این فناوری در میان رده های خود نمودند اما نکته ای که در این میان حائز اهمیت می باشد عدم تمایل سونی برای استفاده از این قابلیت بوده به طوری که حتی اثری از آن در PS4 Pro نیز دیده نمی شد. اما با رواج یافتن ALLM سونی کم کم این قابلیت را در تلویزیون های جدید خود مثل X9000H رونمایی کرد؛ البته انتظار می رود تا پایان سال 2021 تلویزیون های گیمنگ این کمپانی به طور کامل به این قابلیت مجهز شده باشند.