چگونه یخچال را تمیز کنیم

تمیز کردن یخچال و فریزر با ترفندهای سریع و کاربردی

راهنمای مطالعه مطلب» نمایش دادن

تمیز کردن یخچال

یخچال پرکاربردترین وسیله برقی آشپزخانه است. تمیز کردن یخچال اهمیت ویژه‌ای دارد چون به طور مستقیم با سلامت مواد غذایی و در نتیجه سلامت خود ما در ارتباط است. در ضمن بوهای ناخوشایند و لکه‌های کثیف داخل یخچال نیز می‌تواند برای شما آزاردهنده باشد. در صورتی که محیط یخچال تمیز و عاری از هرگونه میکروب نباشد، می‌تواند بهترین مکان برای تجمع و رشد میکروب‌ها و باکتری‌های بیماری‌زا باشد. در این صورت خطر ابتلای شما به بیماری‌های مختلف افزایش می‌یابد.

تمیز کردن یخچال کار خوشایندی نیست، اما با روش‌های صحیح می‌توانید این کار را به آسانی انجام دهید، به نحوی که هم در وقت صرفه جویی کرده و هم زیاد اذیت نشوید. استفاده از مواد شیمیایی برای تمیز کردن داخل یخچال کار درستی نیست چرا که ممکن است به موارد خوراکی نفوذ کند. بنابراین بهتر است از شوینده‌های طبیعی برای تمیز کردن یخچال استفاده کنید. تمیز کردن مداوم یخچال باعث می‌شود کمتر نیازمند تعمیر یخچال شوید و در هزینه‌های بی رویه صرفه جویی شود. در این مطلب ما چند روش سریع و پرکاربرد را برای تمیز کردن یخچال به شما آموزش می‌دهیم، پس با ما همراه باشید.

نحوه تمیز کردن یخچال

مراحل تمیز کردن یخچال به صورت اصولی

1- ابتدا یخچال را از برق بکشید و قبل از تمیز کردن یخچال، تمام مواد و وسایل داخل یخچال را بیرون بیاورید. مواد داخل فریزر را که زود خراب می شوند می‌توانید در مقداری یخ قرار دهید تا خنک بمانند. و موادی که خراب شده و تاریخ مصرفشان به پایان رسیده است و یا مطمئن هستید که مصرف نمی‌شوند را دور بریزید.

2- سپس تمام سینی‌ها، قفسه‌ها و قسمت‌های جدا شدنی را خارج کنید و داخل آب گرم و صابون یا مایع ظرفشویی قرار دهید و سپس با استفاده از اسکاج نرم آن‌ها را تمییز بشوید و با پارچه‌ای تمیز کاملا خشک کنید. (توجه داشته باشید که قسمت‌های شیشه‌ای را قبل از شستن مدتی در دمای محیط قرار دهید تا آب گرم باعث ترکیدن آن‌ها نشود).

نحوه تمیز کردن یخچال

3- یک پیمانه جوش شیرین و 7 پیمانه آب (یا دو قاشق غذاخوری جوش شیرین و یک چهارم پیمانه آب) را در ظرفی مخلوط کرده و سپس با استفاده از یک دستمال تمامی طبقه‌ها و قفسه‌های داخل یخچال را تمیز کنید و با دستمال دیگری خشک کنید. از یک مسواک کهنه یا خلال دندان برای تمیز کردن درزها و قسمت‌هایی که دسترسی به آن‌ها سخت است (مانند لولاها) استفاده کنید. برای لکه‌های ضخیم و سخت یک ساعت زودتر مقداری نوشابه گازدار را با آب مخلوط کنید و سپس بر روی لکه‌ها بریزید؛ بعد از یک ساعت به کمک اسفنج یا دستمال آن را تمیز کنید.

تمیز کردن یخچال با جوش شیرین

  • برای تمیز کردن داخل یخچال می‌توانید از محلول سرکه و آب هم استفاده کنید.
  • همچنین با مخلوط 2 قاشق غذاخوری سودا و 1 قوطی آب گرم هم می‌توانید فضای داخلی یخچال را تمیز کنید.
  • در مورد کثیفی‌های خیلی زیاد یا لکه‌های سنگین نگران نباشید می‌توانید از قدرت آب گرم و آمونیاک استفاده کنید.
  • برای لکه‌های واقعا سفت و سخت سعی کنید از یک خمیر دندان بدون رنگ استفاده کنید. خمیر دندان به عنوان یک پاک کننده خوب عمل کرده و همچنین بوی نامطبوع را از بین می‌برد.

نحوه تمیز کردن یخچال

4- لاستیک یا واشر درب یخچال را با استفاده از محلول حل‌شده ی ½ آب و ½ سرکه سفید تمیز کنید. برای شستشو درز درب از سفیدکننده به مقدار زیاد استفاده نکنید، زیرا ممکن است واشر را خراب کند. واشر را خشک کنید و برای جلوگیری از خشک شدن واشر می‌توانید روی آن کمی وازلین یا روغن بمالید.

5- حال تمامی قفسه‌هایی را که شسته‌اید کاملا خشک کنید و در جای خود قرار دهید. سپس تمام بطری‌ها و جعبه‌ها را کاملا تمیز و خشک کنید و در یخچال بچینید و مواد داخل فریزر را هم در جای خود بچینید. موادی که استفاده بیشتری دارند دم دست قرار دهید و در قفسه‌های بالایی بچینید و سپس نمای بیرونی یخچال را به طور کامل تمیز کنید.

تمیز کردن واشر درب یحچال

تمیز کردن نمای بیرونی یخچال

1- تمام سطوح بیرونی یخچال و فریزر از جمله جلو، پشت، کنار و سقف را خوب تمیز کنید. برای تمیز کردن پشت یخچال، یخچال و فریزر را به جلو بکشید تا از تمامی جهات به یخچال دسترسی داشته باشید. از طرفی دیگر برای جلوگیری از خراشیدگی کف آشپرخانه می‌توانید از یک وسیله لغزنده استفاه کنید. به وسیله جاروبرقی گرد و غبار پشت یخچال را پاک کنید و سپس با دستمال تمام قسمت‌های پشت یخچال را تمیز کنید. به این ترتیب با تمیز کردن تمامی بخش‌های یخچال طول عمر دستگاه خود را افزایش می‌دهید.

تمیز کردن بدنه یخچال

2- قسمت پشتی یخچال یا همان فن کندانسور یخچال و فریزر وظیفه آزاد سازی گرما به محیط را دارند. اگر این قسمت با گرد و غبار پوشیده شود گرما به درستی آزاد نمی‌شود و کمپرسور برای خنک نگه داشتن یخچال با مشکل مواجه می‌شود. بنابراین قسمت پشتی یخچال خود را هر شش ماه یک بار تمیز کنید تا یخچالتان در بهترین شرایط عملکرد بی‌نظیری را از خود ارائه دهد.

برای تمیز کردن قسمت پشتی یخچال می‌توانید از انواع برس‌های کوچک و یا یک مسواک کهنه استفاده کنید و تمامی گرد و غبار موجود بر روی قسمت پشتی یخچال را تمیز کنید. از طرفی دیگر مراقب باشید که به کندانسور یخچال و سایر قسمت‌ها آسیبی وارد نشود و آن را سوراخ نکنید. این را نیز بدانید برای تمیز کردن قسمت پشتی یخچال از محلول‌های تمیزکننده استفاده نکنید.

نحوه تمیز کردن یخچال

3- در نهایت کف و تمامی محوطه اطراف یخچال را به طور کامل تمیز کنید. یخچال و فریزر را به صورت تراز شده در جای خود قرار دهید و پس از خشک شدن کامل تمامی بخش‌های یخچال، یخچال و فریزر را به برق وصل کنید. لازم به ذکر است که فیلتر یخچال را هر شش ماه یک بار عوض کنید. جمع شدن رسوب در فیلتر می‌تواند باعث مسدود شدن آب سردکن شود و طعم و بوی آب را تغییر دهد.

نحوه تمیز کردن یخچال

نکاتی که باید در استفاده از یخچال رعایت کنید 

  • خوراکی‌هایی را که بوی زیادی دارند حتما در ظروف در بسته نگه دارید.
  • اگر چیزی در یخچال ریخت ( مثلا شیر یا دوغ) بلافاصله آن را با جوش شیرین پاک کنید. به این ترتیب هم یخچال شما همیشه تمیز می‌ماند و هم به وسیله جوش شیرین از هر میکروبی عاری می‌شود.
  • اگر یخچال شما برفک می‌گیرد برفک یخچال و فریزر را به‌صورت منظم آب کنید، چون با افزایش ضخامت برفک، مصرف انرژی بالا می‌رود.
  • برای از بین بردن بوی بد یخچال می‌توانید مقداری زغال را بکوبید و در کیسه‌های پارچه‌ای نازکی بریزید و در طبقه بالای یخچال بگذارید.
  • برای جلوگیری از انتشار بوی نامطبوع مقداری قهوه یا جوش شیرین را در یک ظرف کوچک ریخته و داخل یخچال بگذارید.

  • همچنین برای خوشبو شدن یخچال می‌توانید مقدار کمی عصاره وانیل، روغن درخت چای، یا اسانس اسطو خودوس، لیمو یا حتی برگاموت را روی مقداری پنبه گلوله شده بپاشید و در ظرفی در قسمت پشت یخچال قرار دهید. هر چند هفته یکبار نیز آن را عوض کنید.
  • در قسمتی که میوه‌ها و سبزیجات تازه را نگهداری می‌کنید، یک کیسه کاغذی قهوه‌ای را مچاله کرده و کنار میوه و سبزی تازه بگذارید، با این کار بوی ایجاد شده در این قسمت از بین خواهد رفت.

منبع: wikihow

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 6 میانگین: 3.7]

حتما ببینید

راهنمای خرید ماشین لباسشویی

راهنمای خرید ماشین لباسشویی

نکات لازم برای راهنمای خرید ماشین لباسشویی امروزه کمتر کسی زمان لازم برای شستن لباس­ …

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *