قابلیت NFC چیست و چه کاربردهایی دارد ؟

قابلیت NFC
بدون شک شما هم قابلیت NFC را شنیده اید. این ویژگی در لیست ویژگی های گوشی های هوشمند، ساعت های هوشمند، ساندبارها و دیگر سیستم های صوتی و حتی در تلویزیون های هوشمند به چشم می خورد. اما احتمالا بیشتر افراد در مورد کارایی این فناوری اطلاع ندارند. ما در این مطلب از سلام بابا قصد داریم این تکنولوژی پر کاربرد را توضیح دهیم و همچنین کارایی های ان و نحوه عملکرد ان را نیز شرح دهیم پس در ادامه با ما همراه باشید.
قابلیت NFC چیست ؟
قابلیت NFC مخفف عبارت Near Field Communication (اتصالات حوزه نزدیک) است و همان طور که از اسمش پیداست اگر دو وسیله در مکانی نزدیک به هم قرار بگیرند می توانند از این قابلیت استفاده کنند. این نوع از اتصالات در حقیقت به کمک فرکانس های رادیویی انجام می شود و تقریبا مثل بلوتوث است اما اتصال سریع تر صورت می گیرد.
NFC عبارتست از قابلیت ارتباطی که میتوان برای اتصال با امنیت بسیار بالا بین دو دستگاهی که در فاصله کمی از یکدیگر قرار دارند استفاده کرد. علاوه بر فاصله نزدیک، لازم است تا هر دوی ان ها از سخت افزار خاصی برخوردار باشند. شاید یکی از بارزترین کاربردهای این نوع اتصالات را بتوان انواع پرداخت های بی سیم در خارج از کشور دانست که روند خرید را بسیار راحت می کند اما از NFC به خوبی میتوان برای انتقال اطلاعات استفاده کرد. این قابلیت تا شعاع 4 اینچ کار می کند و یک اتصال بی سیم بین دستگاه شما و دیگر دستگاه ها را فراهم می کند و در عین حال به اینترنت بی سیم نیاز ندارد و هزینه ای هم ندارد .شعاع کم ان اف سی به عنوان یک برتری امنیتی به حساب می اید و این یکی از دلایلی است که ان اف سی جایگزینی مطمئن برای کارت های اعتباری به شمار می رود.
در ویدیو زیر می توانید عملکرد قابلیت NFC و کاربردهای ان را ببینید.
نحوه عملکرد قابلیت NFC
اتصال NFC مبتنی بر تکنولوژی شناسایی فرکانس رادیویی تکامل یافته ای است که بر روی یک چیپ یا تراشه اختصاصی اعمال شده و به این صورت دستگاه را قادر به ارتباط بیسیم می کند. NFC یک فرکانس رادیویی ایجاد می کند و از طریق ان ارتباط مابین دو دستگاه را برقرار می سازد. هنگامی که قابلیت ارتباط ان اف سی دو دستگاه فعال باشد، ان دو می توانند حجم کمی از اطلاعات را ما بین یکدیگر منتقل کنند.
کاربردهای NFC
قابلیت NFC کاربردهای زیادی دارد که از میان ان ها میتوان به موارد پایین اشاره کرد :
- استفاده از قابلیت NFC به منظور انتقال محتوا از موبایل به تلویزیون
- خرید یا پرداخت از طریق تکنولوژی NFC در موبایل ها
- استفاده از قابلیت NFC به منظور شارژ باتری گجت هوشمند
- استفاده از قابلیت NFC برای انتقال صدا به اسپیکر و سیستم های صوتی سینماخانگی و ساندبار
- استفاده از NFC در کارت هایی همچون کارت غذای دانشگاه ها و بلیت مترو
- استفاده از NFC به منظور پرینت انی عکس های شما
- استفاده از قابلیت NFC در بازی های ویدیویی
- استفاده از NFC در شبکه های اجتماعی
- استفاده از NFC در بیزنس کارت ها
- استفاده از NFC برای اتصال گوشی به هدفون
قابلیت NFC در گوشی های هوشمند
وقتی دو گوشی با قابلیت NFC فعال، در نزدیکی یک دیگر قرار می گیرند ، دستگاه از شما می پرسد که ایا مایل به تبادل اطلاعات (مانند فیلم ، عکس و اطلاعات مخاطبین و …) با دستگاه دیگر هستید یا خیر؟ با این راه به راحتی می توانید با دیگر دستگاه ها به تبادل اطلاعات بپردازید. برای اینکه بدانید گوشی شما این قابلیت را دارد در قسمت تنظیمات دنبال واژه NFC بگردید و یا به لیست گوشی های با قابلیت NFC مراجعه کنید. با استفاده از قابلیت NFC می توانید به راحتی و سریع پرداخت های الکترونیکی را انجام دهید.
در حال حاضر در ایران نیز می توانید پس از خرید از فروشگاه مبلغ مورد نظر را در دستگاه کارتخوان بزنید و سپس گوشیتان را به دستگاه نزدیک کرده تا ارتباط برقرار شده و مبلغ پرداخت شود. و برای این کار اپلیکیشن هایی چون درج ، اپ بانک ملت و کارت های NFC ایرانسل وجود دارد.
از دیگر قابلیت های این فناوری استفاده به عنوان کلید برای قفل ها می باشد که دیگر نیازی به حمل کلید نداشته باشید و با استفاده از تلفن همراه خود به راحتی قفل درب منزل یا اتومبیل خود را باز کنید.
برچسبهای NFC
برچسبهای NFC، برچسبهای فیزیکی هستند که شامل تراشه NFC هستند و می توانند برنامه ریزی شوند تا هر نوع اطلاعاتی را به گوشی شما ارسال کنند. به طور معمول، این برچسب ها شامل لینک ادرس وب سایت می شوند. اما قابلیت این را دارند که طوری برنامه ریزی شوند تا کارهای مشخصی از جمله روشن کردن wifi و … را نیز انجام دهند. در اینده نزدیک این برچسب ها قابلیت این را پیدا می کنند تا کارهای بیشتر و متنوع تری را ارائه کنند. برای مثال برچسب ان اف سی می تواند درون منوی غذایی یک رستوران قرار گیرد. تنها کاری که لازم است شما انجام دهید اینه که گوشی خود را نزدیک منو گرفته و در این صورت می توانید که اطلاعات بیشتری راجع به یک ایتم منوی غذایی خاص مانند ارزش غذایی ان و … را به دست اورید.
نتیجه
اغلب گجت های جدید اندرویدی دارای قابلیت NFC هستند. گرچه این قابلیت یکی از قدرتمندترین ویژگی های این دستگاه ها نیست، اما می تواند کارکردهای متنوعی داشته باشند و بسیاری از کارهای روزمره را ساده تر و سریع تر کند. البته برچسب های NFC نیز وجود دارند که میتوان ان ها را پشت باتری موبایل چسباند تا عملیات NFC از طریق ان صورت گیرد و این تکنولوژی هر روز پیشرفته تر می شود و مهم ترین مزیت ان امنیت بسیار بالا ان است.